המרכז הרפואי וולפסון הוא מקום בו רבות מנשות המרכז וגוש דן בוחרות ללדת את תינוקן. מחלקת היולדות וולפסון היא מחלקה גדולה יחסית, הכוללת חדרי לידה והתאוששות, מיטות אשפוז ושאר הציוד הנדרש לצורך הלידה.
אל המחלקה מגיעות נשים לפני הלידה וכן מאושפזות בה יולדות לאחר לידה וגינלית, ניתוח קיסרי או ניתוח קיסרי מוזמן (אלקטיבי). הנה כל מה שחשוב שתדעו על התשתית שמציע המרכז הרפואי וולפסון, כולל פרטים בסיסיים ליצירת קשר.
חדרי לידה
חדרי הלידה של בית החולים וולפסון, תשעה במספר, מתפקדים כיחידה טיפולית עצמית. הם עברו שיפוץ מקיף לפני מספר שנים, וכוללים במתכונת הנוכחית שלהם שירותים, מקלחות, טלפון וטלוויזיה. חלק מהחדרים מוגדרים כחדרים ל"לידה ביתית" (לידה ללא התערבות רפואית מיוחדת צפויה).
בחדרים אלה המפרט רחב יותר, וכולל ציוד שיאפשר לטפל באם ובילד, פינות ישיבה, מטבחון וכן שירותים ומקלחות. כדי לשמור על פרטיות היולדות, יש במקום מסדרון מלווים שהכניסה אליו אפשרית רק למי שקיבל אישור מתאים ומחזיק בתג לכניסה. בסך הכול בית החולים מאפשר ליווי ראוי, כאשר אפשר להכניס שני מלווים (ולפעמים גם יותר) לחדר הלידה, כולל דולה.
מספר המיילדות בחדרי הלידה נע בין שלוש לחמש, ותלוי כמובן בשעה הספציפית ביום. מרדים זמין לחדרי הלידה 24 שעות ביממה. ניתן לבחור בין מספר אופנים ללידה, כאשר המרכז הרפואי וולפסון מגלה גמישות יחסית לרצונות של האם המיועדת (עד למצב של תוכנית לידה כתובה ומפורטת).
כך למשל אפשר לעבור בבית החולים לידה טבעית, לידה לאחר אלחוש אפידורלי, לידה עם אלחוש סנסורי (במטרה להביא לתנועתיות גם אחרי שנעשה האלחוש האפידורלי), לידה עם טשטוש באמצעות פטידין ועוד. אחוז הניתוחים הקיסריים וגם הלידות שמשלבות אלחוש אפידורלי גבוה מעט ביחס לממוצע הארצי.
ישנה גמישות בכל הנוגע לתנוחת הלידה, לחיתוך חבל הטבור ולפרמטרים אחרים, ולצד זה נושאים בהם בית החולים גמיש פחות (למשל טיפול בירידת מים בהקשר של זירוז הלידה). בוולפסון נעשה ניטור לסירוגין או ניטור ללא ריתוק למיטה, אבל נכון להיום לא מציע בית החולים אפשרות לניטור אלחוטי.
מערך מיון יולדות בבית חולים וולפסון הוא רחב, וכולל מעבר לתשעת חדרי הלידה גם ארבעה חדרי בדיקה, שני חדרי ניתוח, חדר השהייה, חדר התאוששות, חדרי טיפולים או חדרי צוות. בית החולים מעניק שירותים וטיפולים בנושאים אחרים הנוגעים ללידה ולהכנה לה, לרבות רפואת אם עובר, הרדמה מיילדותית, אולטרה סאונד, פוריות והפריה חוץ גופנית, אורוגינקולוגיה ורצפת האגן ועוד. יש להדגיש שבהתאם למדיניות בית החולים, בן הזוג יכול ללווה את היולדת לכל אורך הליך הקבלה.
לאחר הלידה
לאחר הלידה שוהות האמהות הטריות במחלקת היולדות של בית החולים וולפסון, הנמצאות ליד חדרי הלידה והתינוקיה. יש להדגיש שבית החולים לא מציע אפשרות לבצע הנקה של התינוק בחדרי התאוששות, אלא רק לאחר שהאם הטרייה והתינוק יגיעו למחלקת היולדות. נשים המעוניינות יכולות לבצע את ההנקה הראשונה כבר בחדר הלידה, אך רק בתנאי שהלידה לא כללה ניתוח קיסרי.
המחלקה כוללת 41 מיטות אשפוז, כאשר ברוב החדרים יש שתיים או שלוש מיטות – לצד תאי שירותים ומקלחת נפרדת (בחלק מהחדרים באופן פרטי, ובאחרים מצב של שירותים ומקלחת לכל שני חדרים).
השהייה במחלקת היולדות של בית החולים וולפסון נעשית בדרך כלל למשך שניים או שלושה ימים בלידה רגילה, או לחלופין ארבעה או חמישה ימים אחרי ניתוח קיסרי. האם יכולה לבחור בין ביות גמיש לביות מלא (מדיניות הביות המלא קיימת מאז 2005), כאשר ההבדל הוא שבביות המלא התינוק יהיה לצד אימו בכל שעות היום והלילה.
הצוות המקצועי של בית החולים מפעיל שיקולים משלו בקביעת הביות האפשרי, כשלצד רצון האם יילקחו בחשבון פרמטרים דוגמת המצב התפקודי שלה, מצב התינוק, מספר האנשים שמלווים את האם במחלקת היולדות וכן הלאה. בכל מקרה בית החולים מקפיד על עירוב מלא של האם לכל אורך התהליך, כשהצוות קורא לאם במצבים של בכי או סימנים ראשונים של רעב.
מטבע הדברים, בימים שלאחר הלידה יש צורך בהתנהלות מבוקרת ונכונה של האישה. סדר היום במחלקת היולדות של בית החולים וולפסון מבטא את זה, כאשר הוא מורכב מהשכמה לצורך הנקה (בהתאם לבחירת המאושפזת), ביקור על ידי רופא מומחה, פעילות הדרכה, שלוש ארוחות ביום ואפשרות לביקור אורחים. מומלץ בכל מקרה לא להעמיס במבקרים, בוודאי לא בבת אחת, מכיוון שאישה זקוקה לשקט ולמנוחה לאחר הלידה.
סיורים והדרכות
טרם הלידה ניתן לעבור קורס הכנה ללידה, באחת משתי וריאציות: קורס מזורז בן שני מפגשים של שלוש שעות המועבר על ידי מיילדות מוסמכות, או קורס מקיף יותר הכולל חמישה מפגשים. הקורס מצריך הרשמה מראש וגם תשלום, אם כי נשים שלאחר מכן יולדות בבית החולים יכולות לקבל החזר על עלות הקורס.
באשר להדרכות, הן מתקיימות מדי יום ביומו במחלקת היולדות. ההדרכות הן בנושאים דוגמת טיפול אישי בוולד, הנקה, התחלת הורות, הקלת כאבים, מניעת נפילות, מניעת עצירות או טחורים, שיפור הניידות ועוד. ניתן לקבל את ההדרכות באופן קבוצתי אבל גם פרטני.
בתיאום מראש וללא תשלום נין להזמין סיור בחדרי הלידה ובמחלקות המשלימות של בית החולים וולפסון. נכון לנקודת הזמן הנוכחית סיורים אלה נערכים בימי שלישי בשעה 17:00.
דרכים ליצירת קשר
טלפון: דלפק אחיות – מחלקת יולדות: 03-5028511 א 03-5028801.
חדר לידה: 03-5028524 או 03-5028525.
פקס: 03-5028503.
שעות ביקור: הביקור במחלקת היולדות של בית החולים וולפסון אפשרי בין השעות 10:30-12:00, 15:30-17:30 או 19:00-21:00, כאשר בן הזוג יכול לשהות לצד האם הטרייה ללא הגבלת זמן (אם כי לא בשעות הלילה).
כתובת: המרכז הרפואי וולפסון ממוקם ברחוב הלוחמים 62, חולון. חדרי הלידה נמצאים בבניין המרכזי של בית החולים.
בתי חולים נוספים באזור גוש דן: