מרכז רפואי רבין (בית החולים ביילינסון)

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מרכז רפואי רבין (בית החולים ביילינסון)

מרכז רפואי רבין (בית החולים ביילינסון)המרכז הרפואי רבין, חלק מהמרכז הרפואי רבין ביילינסון-השרון, מציע בית חולים לנשים שמאגד בתוכו את כל התחומים של רפואת נשים – כולל כמובן כל הקשור ללידה, הכנה ללידה ואשפוז אחרי הלידה

. המדובר הוא באחד ממערכי הלידה המקיפים ביותר שיש, בטח באזור המרכז (בשנה נתונה מתקיימות בו כ-9,000 לידות) ולכן חשוב שתכירו את מה שהוא מציע עבורכם. זוהי בדיוק מטרת המאמר הנוכחי.

חדרי הלידה

במרכז הרפואי רבין יש תריסר חדרי לידה, הנחשבים לחדישים ולמאובזרים בכל קנה מידה. החדרים הם פרטיים וכוללים מקלחת ושירותים לשימושה של היולדת. לצד זה הם מציעים מיטת יולדות מתכווננת, ציוד אלקטרוני למעקב ולניטור, טלוויזיה בכבלים ועוד. עיצוב החדרים הוא נעים, ותורם במידה רבה להרגשה האישית של היולדת במהלך הרגעים המשמחים אבל הלא פשוטים של הלידה.

הלידה עצמה אפשרית במספר דרכים, על פי מורכבות המקרה ורצונות היולדת. ניתן לעבור לידות טבעיות לחלוטין, אבל גם לידות עם אלחוש אפידורלי, תרופות לשיכוך כאבים או אמצעים אלטרנטיביים, למשל טיפולי רייקי או שיאצו. כמובן שאם הנסיבות יחייבו זאת, ייערכו ניתוחים קיסריים.

בהרבה פעמים מעדיפים בבית החולים להיות אקטיביים ולהתערב בשלבים השונים של הלידה: כך למשל אם חלפו שש שעות מאז ירידת המים, יתחיל הזירוז, כשלאחר כתריסר שעות כבר תינתן אנטיביוטיקה.. מבחינה סטטיסטית אחוז הלידות שמערבות אפידורל גבוה בבית החולים ביחס לממוצע הארצי, כאשר אחוזי הניתוחים הקיסריים וחתכי החיץ דומים פחות או יותר לממוצע בכלל בתי החולים בישראל. הניטור שנעשה הוא לסירוגין, אם היולדת מעוניינת בכך. למרות שאין ניטור אלחוטי, כן ניתן לבצע אותו כשהאישה אינה מרותקת למיטתה, בתנוחות ובשיטות שונות.

למרות הגישה המתערבת של בית החולים רבין, כן מקבלים בו בחיוב את רוב הבקשות של היולדת ביחס ללידה שלו. כמו כן יש התחשבות בתכניות לידה כתובות ומוכנות מראש (כולל בפגישה מוקדמת עם מיילדת מטעם בית החולים). בין היתר מדובר כאן על תשובות לשאלות דוגמת שיטת הלידה, תנוחת הלידה, מועד החיתוך של חבל הטבור ועוד. הנוהל בבית החולים הוא להעניק מיד אחרי הלידה פיטוצין לצורך כיווץ הרחם, בדרך כלל בעירוי ולא בזריקה, אבל היולדת יכולה לבקש להימנע מקבלת הפיטוצין.

צוות בית החולים כולל כשבע עד עשר מיילדות במשמרת, שני מרדימים בחדרי הלידה (לצד מרדימים נוספים בחדרי הניתוח) ועוד. מערך הלידה כולל מעבר לחדרי הידה גם יחידת מיון וקבלת יולדות, המורכבת מחמישה חדרי בדיקה, שני חדרי ניטור ושני חדרי השהייה. לצד זה תמצאו במרכז הרפואי מספר יחידות ומרפאות המיועדים למקרים נקודתיים יותר או לבדיקות כחלק מתהליך הלידה, למשל היחידה לאולטרה סאונד גינקולוגי ומיילדותי, היחידה לגינקולוגיה אונקולוגית או כללית, מרפאה לייעוץ טרום ניתוחי, מרפאת אורוגינקולוגיה ורצפת האגן, מרפאת גיל המעבר ועוד.

מחלקות היולדות

במרכז הרפואי רבין יש ארבע מחלקות יולדות, אליהן מועברות הנשים לאחר הלידה. הן שוהות במחלקות מספר ימים, כאשר בלידה רגילה השהות היא בת כיומיים, ובניתוח קיסרי בה ארבעה או חמישה ימים לרוב. ניתן לבחור בין ביות חלקי לבין ביות מלא. בביות החלקי, שוהה התינוק בחדר היולדת בין השעות 5:30-14:00 או 16:00-21:00, כאשר בשעות 14:00-16:00 ובלילה הוא עובר להשגחה במחלקת היילודים.

בשיטת הביות המלא, נמצא התינוק לצד אימו 24 שעות ביממה. שיומ לב שאם התינוק נדרש למעקב רציף יחסית, למשל אחר הנשימות או חום הגוף שלו, לא ניתן יהיה לבצע את הביות המלא, מסיבות ברורות. בשעות הבוקר בכל אחד מהמקרים נערך ביקור של רופאי המחלקה (יתרון הוא שהרופאים מבצעים את הביקור ממש ליד מיטת האם), כשהארוחות מוגשות מספר פעמים ביום עד למיטתה של היולדת.

באשר להנקה, במרכז הרפואי רבין תומכים באופן כללי בהנקה טבעית, ללא תוספים או תחליפים. היולדת יכולה לבצע את ההנקה כבר בחדר הלידה, אם כי בדרך כלל כן תהיה הפרדה בת מספר שבעות בין האם לתינוק לאחר הלידה. במחלקות ניתנים ייעוץ והדרכות בכל הנושאים הנוגעים לטיפול התינוק, ובכלל זה הנקה (בבית החולים יש מרכז למידע תרופתי בהנקה), רחצת תינוק, טיפול בתינוק ומשכב לידה, טיפול בתאומים ועוד. בתחילת כל יום מקבלת היולדת טופס, בו היא מציינת איזה סוג הדרכה היא מעוניינת לקבל בהמשך היום, מה שיאפשר לאנשי בית החולים להיערך לכך.

נכון לנקודת הזמן הנוכחית אין אפשרות לאשפוז בחדרים פרטיים, וגם לא מלונית, אם כי התכנון הכללי הוא להוסיף את אלה לתשתיות של המרכז הרפואי בעתיד הנראה לעין.

קורסים וסיורים

המרכז הרפואי רבין מקיים טרם הלידה קורס הכנה ללידה קבוצתי (מקיף או מרוכז – שמונה או שלושה מפגשים), או לחלופין מפגשים אישיים של הכנה ללידה. בין הנושאים בהם עוסקים הקורסים האלה ניתן למנות את שלבי הלידה השונים, התמודדות עם כאבים לקראת הלידה, שיטות הלידה המקובלות כיום, טיפול ראשוני בתינוק וכן הלאה.

סיורים בחדרי הלידה מתקיימים מספר פעמים בשבוע בשעות הערב ופעם בחודש בבוקר שישי, כאשר הסיורים מצריכים הרשמה מראש אבל לא תשלום.

פרטים ליצירת קשר

טלפונים: חדרי לידה: 03-9377490/1/2.

מחלקת יולדות א': 03-9377526/7.

מחלקת יולדות ב': 03-9377530/1.

מחלקת יולדות ג': 03-9377669/0.

מחלקת יולדות ד': 03-9377313/4.

מזכירות מועדון היולדות (כולל הרשמה לסיורים): 03-9376333.

שעות ביקור: ביקור במחלקת היולדות אפשרי בימים א'-ה' בשעות 18:00-20:00, כשבימי שישי, שבת וערבי חג הביקור אפשרי גם בשעות 13:00-14:00.

כתובת: המרכז הרפואי רבין ממוקם ברחוב ז'בוטינסקי 39, פתח תקווה. חדרי הלידה ומחלקת יולדות ד' (ביות מלא בלבד) ממוקמים בקומה הראשונה של בית החולים. מחלקות יולדות א', יולדות ב', יולדות ג' וכן בית החולים לנשים ממוקמים בקומה השלישית.

בתי חולים נוספים באזור המרכז:

בית החולים אסף הרופא

בית החולים וולפסון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן