בית החולים שערי צדק

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בית החולים שערי צדק

בית החולים שערי צדקבמרכז הרפואי שערי צדק בירושלים נערכות, על פי הנתונים, יותר מכ-22,000 לידות בשנה, מה שמסביר מדוע מדובר בכתובת עיקרית עבור תושבות ירושלים והסביבה הקרובה שמחפשות מקום ללדת (חלק ניכר מהמגיעים אליו משתייכים למגזר הדתי-חרדי).

בית החולים נחשב לאחד המובילים בישראל בתחום, וגם למוביל במספר הלידות השנתי בשנים האחרונות.

בהתחשב בכל אלה, לא מפתיע מדוע בית החולים שערי צדק מספק את כל הפתרונות הנדרשים: בדיקות, אבחונים, ניתוחים, לידות וכמובן שגם אשפוז לאחר הלידה.

מה מציע בית החולים שערי צדק ליולדות?

נשים העומדות ללדת ומגיעות למרכז הרפואי שערי צדק עוברות בדיקה ראשונית, קבלה, לאחריה יוחלט על המשך התהליך. 15 חדרי הלידה של המרכז הרפואי נחשבים לחדישים ונוחים בכל קנה מידה. הם  כוללים מקלחת ושירותים (בארבעה מהם יש ג'קוזי), מערכת שמע, כדור פיזיו, כורסא עבור בן הזוג ועוד. בחלק מהחדרים יש רתמה וסולמות שמאפשרים לבצע תרגילי הרפייה ומתיחה, שמקלים על היולדת מבחינה גופנית לאורך התהליך.

במידת האפשר נעשית לידה טבעית, ללא אי אילו עזרים, אם כי כמובן שגם שיטות לידה אחרות הן בגדר אופיה. יולדות המעוניינות בכך יכולות לעבור אלחוש אפידורלי, כאשר אחוז השימוש באפידורל בשערי צדק מעט נמוך ביחס לממוצע הארצי. כמו כן יש שיטות אחרות להקלה על היולדת, דוגמת משככי כאבים, גז צחוק (החל משלב הקבלה) ועוד.

אם הנסיבות מחייבות ניתוח קיסרי או טיפול מורכב אחר, הם יתבצעו בבית החולים. עם זאת המדיניות היא להימנע מניתוחים אלה ככל שניתן, כאשר אחוז הניתוחים הקיסריים בו קטן מהממוצע הארצי. בבית החולים מעדיפים שלא לבצע חתכי חיץ, כאשר לראיה שיעור החתכים בשערי צדק נמוך אף הוא ביחס לממוצע הארצי. הניטור הנהוג הוא ניטור לסירוגין, שלא מחייב את היולדת להיות מרותקת למיטתה, אבל נכון להיום אין בשערי צדק מוניטור אלחוטי למטרה זו.

בבית החולים שערי צדק מגלים גמישות, ומנסים למלא את רצון היולדת במידת האפשר. היולדות יכולות לבוא עם תכניות לידה מסודרות, המעניקות תשובות לשאלות דוגמת תנוחת הלידה הרצויה, שיטת הלידה, מועד החיתוך של חבל הטבור וכן הלאה. לאחר הלידה מעניקים כברירת מחדל פיטוצין למטרת הכיווץ של הרחם, אבל נשים יכולות לסרב לקבל את הזריקה.

צוות בית החולים הוא רחב ומגוון מאד, כיאה לעומס המאפיין אותו. בכל רגע נתון אמורות לפעול בבית החולים שבע או שמונה מיילדות, שמקיימות שיתוף פעולה גם עם דולות המגיעות מטעם היולדת. מרדים זמין עבור חדרי הלידה בכל עת, ונכנס לתמונה בעיקר בלידות בהן נעשה שימוש באפידורל. בדומה לבתי החולים האחרים בירושלים, ובניגוד לרוב בתי החולים בישראל, קיימת אפשרות לבחור רופא או מרדים מצוות בית החולים באופן פרטי, בתשלום כמובן.

מחלקת היולדות

כבר לאחר הלידה, עומדת עבור היולדת האפשרות להניק את התינוק בחדר הלידה. השלב הבא הוא מעבר לחדרי האשפוז במחלקות היולדות, כאשר יש בבית החולים ארבע מחלקות יולדות וכן שתי מחלוקות נוספות שהן שלוחות של ביקור חולים. החדרים במחלקות כוללים שתיים או שלוש מיטות בחדר, כאשר אין חדרים פרטיים. כל אחד מהחדרים כולל חדר שירותים, מקלחת, שידות לשימוש היולדת וכורסאות הנקה, כאשר היולדת מקבלת חלוקים, מגבות, פדים ועוד. במחלקה יש מקרר בו ניתן לאחסן מזון, מתקן למים קרים ופינה לשתייה חמה לשימוש היולדות.

בברירת המחדל נמצא התינוק עם האם ביום (למעט בשעות הלילה ובשעות שהוא מטופל בהן בחדר תינוקות), אבל האם יכולה לבקש ביות מלא במסגרתו היא תהיה לצד תינוקה בכל רגע נתון. המחלקה העיקרית בבית החולים בה נהוגה שיטת הביות המלא היא מחלקת יולדות ד'. תינוקות בביות מלא לא יוכנסו כלל וכלל אל התינוקיה בבית החולים, כאשר הבדיקות והטיפולים בבית החולים ייעשו לצד האם. על כל פנים, יש בבית החולים תינוקיה וגם פגיה הנחשבת לאחת הגדולות בתחום זה בישראל.

קורסים, הדרכות וסיורים

המרכז הרפואי שערי צדק מקיים קורסי הכנה ללידה רב תחומיים, המיועדים לנשים בשבועות ה-26-30 להריון שלהם. הקורס כולל שישה מפגשים שבועיים, כאשר ניתן לבחור בין קבוצות לנשים בלבד לבין קבוצות לנשים עם בני הזוג שלהן (המספר המקסימלי של משתתפים בקורס הוא עד עשרה זוגות). הקורס כרוך בתשלום של כמה מאות שקלים, אבל יש אפשרות לקבלת החזר מקופת החולים. כמו כן, נשים שיולדות לאחר מכן בבית החולים מקבלות החזר מלא על הקורס.

גם לאחר הלידה ניתנות הדרכות קבוצתיות או פרטניות בנושאים הנוגעים לגידול ולטיפול בילד, הנקה וכן הלאה. יש לציין שבבית החולים שערי צדק מעודדים הנקה טבעית, כאשר הצוות של בית החולים כולל מספר גבוה בכל קנה מידה של יועצות הנקה מוסמכות.

בימי שני בשעה 16:00, וכן בימי שלישי ב-17:00, נערכים ללא תשלום סיורים בעברית (קיימת גם אפשרות לסיורים באנגלית). בניגוד לרוב בתי החולים כאן אין צורך בהרשמה מראש. פעם בחודש נערכים סיורים ייעודיים בשפות האנגלית או הצרפתית, מתוך ידיעה שאוכלוסיית ירושלים כוללת בתוכה גם אנשים הדוברים את השפות האלה בלבד.

פרטים ליצירת קשר

טלפונים: חדרי לידה: 02-6555555.

קבלה: 02-6666054.

קמפוס ביקור חולים: 02-6464250.

מחלקת יולדות א': 02-6666758 או 02-6555558.

מחלקת יולדות ב': 02-6555553 או 02-6666453.

מחלקת יולדות ג': 02-6666730 או 02-6555590.

מחלקת יולדות ד': 02-5645151 או 02-6464365.

פקס: 02-6555355.

שעות ביקור: ניתן לבקר את היולדות רק בשעות 16:00-19:00. בן הזוג יכול לשהות לצד היולדת משבע בבוקר ועד תשע בלילה.

כתובת: בית החולים שערי צדק ממוקם ברחוב שמואל בייט 12, ירושלים. קמפוס שערי צדק ללידה ממוקם בקומה התשיעית של הבניין הראשי, כשקמפוס ביקור חולים בקומת הכניסה של בניין זיו. אל תתבלבלו עם מרכז בריאות האישה הממוקם בקומה החמישית.

בתי חולים נוספים בעיר ירושלים:

בית החולים הדסה עין כרם

בית החולים הדסה הר הצופים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן