בית חולים פוריה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בית חולים פוריהבית החולים פוריה (או בשמו המלא: המרכז הרפואי על שם ברוך פדה, פוריה) הוא אחד המוסדות הרפואיים המרכזיים באזור הצפון.

בית החולים מהווה הכתובת של לא מעט נשים שמגיעים אליו בכל שנה במטרה ללדת, להתאשפז בימים שלאחר הלידה או לבצע ניתוחים שמאפשרים להתמודד עם מצבים מורכבים שעלולים להתגלות לאורך הדרך. מספר הלידות בבית חולים זה עולה בהדרגה, ועומד כיום על כמעט 4,000 לידות.

הנה כל מה שחשוב שתדעו על הפתרונות שמספק בית החולים פוריה ליולדות או לנשים לקראת לידה.

על המחלקה

מטרת העל של מחלקת נשים ויולדות בבית החולים פוריה היא לקחת על עצמה את כלל הפעילות הנוגעת לאישה ולאם. המשמעות היא שבמסגרת המחלקה ניתנים שירותים מגוונים בתחומים דוגמת רפואת נשים, אבחון טרום לידתי, הריון ברמת סיכון גבוהה, בדיקות ואבחונים (למשל אולטרה סאונד), רפואת האם והעובר, רפואת פריון, הפריות חוץ גופניות וכמובן שגם הלידות עצמן.

הלידות נעשות בשיטות שונות, על פי מאפייני המקרה ורצון האישה היולדת: נכון לשנת 2015 כ-34% מבין הלידות בבית החולים נעשו תוך שימוש באפידורל, כשהאחוז עולה משנה לשנה אך עדיין נחשב לנמוך לעומת הממוצע בישראל. יש אופציה לשיטות חלופיות להקלה על הלידה, למשל תנועתיות, שימוש בגלגלות עיסוי, תרפיה בקול ועוד. מכיוון שלמיילדות שונות בבית החולים עשויות להיות גישות שונות לגבי הלידה, מומלץ לשוחח מראש עם המיילדת המיועדת ולתאם איתה הכל. בית החולים מציע גמישות יחסית מבחינת אופני הלידה, התנוחה בה האם רוצה לרדת, הרצון הספציפי שלה לגבי החיתוך של חדר הטבור, הנושא של ירידת המים לפני הלידה ועוד.

מחלקת הנשים של בית החולים פוריה מטפלת בבעיות שונות הצצות במהלך ההריון, למשל בעיות הורמונליות, גניקולוגיות, זיהומיות או כירורגיות. במקרי חירום פועל במחלקה חדר מיון, 24 שעות ביממה, שמספק מענה בבעיות הדחופות יותר. במחלקת נשים ויולדות מתבצעים לאורך השנה שלל ניתוחים הקשורים לתחום, דוגמת ניתוחים גניקולוגיים בשיטה פתוחה, ניתוחים פלסטיים שמטרתם לתקן את החולשה של רצפת האגן או ניתוחים שמתמודדים על הבעיה הלא נעימה של דליפת שתן.

במחלקה יש יחידות ייעודיות לנושאים מורכבים דוגמת הפרייה חוץ גופית, אולטרה סאונד מיילדותי-גניקולוגי, גינקו-אונקולוגיה וטלרפואה ועוד. בבית החולים לא נוטים לבצע חתכי חיץ, כאשר הוא נמצא באחד המקומות הנמוכים בישראל מהבחינה הזו.  חשוב להדגיש כי ברמה הכללית בבית החולים פוריה לא ששים לבצע ניתוחים קיסריים, ומעדיפים להימנע מהם במידת האפשר: בשנת 2015 לראיה אחוז הניתוחים הקיסריים בפוריה עמד על 18.8%, נתון נמוך ביחס לממוצע הארצי.

חדרי הלידה

אגף המיילדות של בית החולים פוריה חודש בשנים האחרונות, כשאחת ההשלכות של כך הוא שדרוג חדרי הלידה. בבית החולים יש שמונה חדרים אישיים, בכל אחד מהם ניתן למצוא אמבטיה בגדלים שונים, פינה לטיפול ביילוד (לרבות משקל חימום), ציוד רפואי, מערכת שמע ועוד. המטרה כאן היא לספק לילד ולאם את הטיפולים הנדרשים עבורם בחדר הלידה עצמו, מה שימנע הפרדה שלו מאימו – הפרדה שמקשה מטבע הדברים על שני הצדדים. יש לציין לטובה את העיצוב הנעים של חדרי הלידה, שתורם לאווירה ולהרגשה האישית של היולדות.

חדר הלידה של בית החולים פוריה כולל חלוקה לארבע עמדות מיון, חדר צמוד לניתוחים ו"פרוזדור בעלים", דרכו יכול לעבור בן הזוג ולהגיע לחדר הלידה מבלי שנדרש ממנו לעבור בלובי, ובכך להפריע לפרטיות ולשקט של היולדות האחרות. כל משמרת בבית החולים כוללת שלוש או ארבע מיילדות. האישה יכולה להיכנס ללידה עם עד שני מלווים, כולל דולה.

בבית החולים מחלקת יולדות, אליה מגיעות יולדות אחרי לידה, כמו גם נשים לקראת הלידה שצריכות להיות מאושפזות עקב סיבוכים שחלו בהריון שלהן, או לחלופין הצורך לעבור ניתוח קיסרי. השהות במחלקת היולדות היא כיומיים לאחר לידה רגילה, או כארבעה-חמישה ימים במקרה של ניתוח קיסרי או הריון מורכב. היולדת יכולה לבחור בין רמות שונות של ביות, עד ביות מלא, אם כי לאחר ניתוחים קיסריים או במקרה של יולדות סוכרתיות לא ניתן לבצע את הביות ב-24 השעות שלאחר הלידה. ברמה הכללית מעודד בית החולים הנקה בחדרי הלידה, כאשר יועצות מוסמכות מטעם בית החולים מעניקות סיוע והדרכה בנושא חיוני זה.

סיורים והדרכות

לפני מספר שנים התווספה האפשרות לעבור קורס הכנה ללידה בבית החולים פוריה. הקורס עוסק בנושאים דוגמת שלבי הלידה, סימנים המבשרים על תחילת הלידה, הנחיות על הגעה לחדר הלידה, נשימות ותנוחות מועילות במהלך הלידה, לידה טבעית ועוד, יש וריאציות שונות של קורסים, לרבות קורס בעל שלושה מפגשים (אחד מהם הוא סיור) בשעות אחר הצהריים, כולל בעל שני מפגשים בבקרי ימי שישי, קורס ייחודי לנשים וכן מפגש ריענון לפני לידה חוזרת.

לאחר הלידה ניתן לקבל הדרכות פרטניות או קבוציות בנושאים הנוגעים לטיפול הראשוני בתינוק, דוגמת הנקה או רחצה. בבית החולים פוריה נערכת הדרכה קבוצתית בנושא ההנקה שלוש פעמים בשבוע. אופציה אחרת שמעמיד בית החולים היא לקבוע מפגש עם מיילדת, במהלכה ניתן להרכיב תוכנית לידה פרטית, שמתייחסת לכל הרצונות של האם היולדת במסגרת הלידה: שיטת הלידה, התנוחה המועדפת וכן הלאה. פגישה זו אינה כרוכה בתשלום, אבל מטבע הדברים כן מצריכה תיאום מראש עם אנשי בית החולים.

דרכים ליצירת קשר

טלפון: חדרי לידה: 04-6652919 או 04-6652288.
מזכירות: 04-6652306.
מחלקת יולדות: 04-6652288.

שעות ביקור:  ניתן לבקר במחלקת נשים ויולדות בבית החולים פוריה בשעות הבוקר (10:00-12:00), הצהריים (15:00-17:00) או הערב (19:00-21:00).

כתובת: בית החולים פוריה ממוקם בכביש 768, פוריה (בדרך לטבריה). מחלקת נשים ויולדות היא במבנה המרכז לאם וליילוד על שם לאה קבקוף, בבניין מספר 4. חדרי הלידה הם בקומת הקרקע ומחלקת היולדות בקומה שמעל.

בתי חולים נוספים באזור הצפון:

המרכז הרפואי זיו

המרכז הרפואי לגליל

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן