המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה

חטיבת המיילדות והגניקולוגיה של המרכז הרפואי האוניבריסטאי סורוקה היא כתובת עיקרית לנשות הדרום שיולדות או עומדות ללדת: לראיה, בחדרי הלידה של המרכז הרפואי מתבצעות בשנה למעלה מכ-15,000 לידות, ובמרפאות הנשים מבקרות כ-26,000 נשים בכל שנה.

החטיבה, שנחשבת לעמוסה לכן בכל קנה מידה, מעניקה את כל השירותים הנדרשים ליולדת, לרבות בדיקות, אבחונים, ניתוחים, אשפוזים וכמובן שגם ביצוע של הלידות עצמן.

אז מה מציע המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה?

בשנת 2008 נחנך במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה מרכז סבן לרפואת ילדים, שחלק ממנו הוא בניין יולדות חדיש שבבנייה שלו הושקעו עשרות מיליוני דולרים. הבניין כולל שני חדרי מיון חדישים – הן מיון מיילדותי והן מיון גינקולוגי – חדרי ניתוח ו-25 חדרי לידה אישיים, מספר מרשים לכל הדעות.

חדרי הלידה בחטיבה למיילדות וגינקולוגיה של בית החולים סורוקה נחשבים לגדולים ביותר בישראל, והם עומדים בסטנדרטים גבוהים מאד. החדרים כוללים שירותים ומקלחת פרטיים, עמדת לידה, עמדת טיפול בתינוקות, טלוויזיה, כורסא למלווה ושתי כניסות: אחת מהן היא בשימוש הצוות הרפואי של בית החולים בלבד, ואחרת מיועדת ליציאת או לכניסת מלווים. ניתן לבוא ללידה עם שני מלווים, כולל דולה.

הלידות עצמן מתבצעות בהתאם לרצונות המטופלת והמצב הרפואי הספציפי שלה, כאשר לצד לידות טבעיות ננקטים אמצעים שונים לשיכוך הכאבים: אלחוש אפידורלי (יש לציין שאחוזי השימוש באפידורל בסורוקה נמוכים בצורה משמעותית ביחס לממוצע הארצי), מתן פטידין בעירוי ועוד.

בבית החולים כמעט ולא מבצעים חתכי חיץ, כשאחוז החתכים האלה הוא נמוך מאד וכמעט לא קיים למעשה. מכיוון שמדובר בבית חולים עמוס, הגישה הננקטת בו לרוב היא גישה של אקטיביות: בהחלטות דוגמת פיקוע המים או זירוז הלידה יש לעובדה הזו חשיבות מכרעת. הניטור נעשה לרוב לסירוגין, מבלי שיש צורך בריתוק של היולדת למיטתה, כאשר לא מכבר הצטייד בית החולים במוניטור אלחוטי.

בסורוקה מכבדים את רצונות האם היולדת, למשל בכל הנוגע לתנוחת הלידה הרצויה או למועד החיתוך של חבל הטבור. בבית החולים מכבדים גם תכניות לידה אישית אותה ניתן לבנות מבעוד מועד עם מיילדת מהצוות של בית החולים. כברירת מחדל מעניקים אנשי בית החולים פיטוצין לאחר הלידה, לצורך כיווץ הרחם, בצורה של זריקה או עירוי (על פי מאפייני המקרה).

אם נדרש ניתוח קיסרי, הוא ייעשה בחדרי הניתוח הסמוכים לחדרי הלידה (במקרים דחופים) או בחדרי ניתוח נשים בקומת הקרקע של בית החולים (אם הניתוח מתוכנן מראש). אחוז הניתוחים הקיסריים בבית החולים נמוך מעט ביחס לממוצע הארצי, כשבניגוד לרוב בתי החולים אין אפשרת לבן הזוג ללוות את היולדת במהלך הניתוחים.

במידת הצורך נכנסים לתמונה המכונים, היחידות והמרפאות של בית החולים, ובכלל זה המכון לאולטרה סאונד גניקולוגי ומיילדותי, היחידה לגניקולוגיה אונקולוגית, מרפאת הנשים (הכוללת מרפאה גינקולוגית, מרפאת פוריות ועוד), היחידה לפוריות ולהפריה חוץ גופית ועוד. בית החולים מאפשר לנשים המעוניינות בכך להיעזר בעובדת סוציאלית, שיכולה לסייע בנושאים דוגמת מתן זכויות לילד או מצוקות רגשיות.

מחלקות יולדות

בית החולים סורוקה מציע ארבעה מחלקות יולדות – מחלקת יולדות א', מחלקת יולדות ב', מחלקת יולדות ג' ומחלקת יולדות ד' (המרכז האוניברסיטאי סורוקה לא מציע אשפוז בחדרים פרטיים וגם לא מלונית). החדרים הם משותפים לשלוש יולדות לרוב, וכוללים מקלחת, שירותים, מקלחת מתכווננת וציוד חיוני אחר במהלך הימים שאחרי הלידה.

בניגוד לרוב בתי החולים האחרים, בבית החולים סורוקה נמצאת היולדת בחדר הלידה גם לאחריה, בשלבי ההתאוששות הראשוניים. במהלך תקופה זו היא נמצאת במעקב תמידי, עם סיוע והדרכות נקודתיים. משך האשפוז משתנה בכל לידה, ותלוי גם במאפיינים שלה. בלידה רגילה אמור השחרור להתבצע תוך כ-36 שעות, אבל בניתוח קיסרי או בלידה מורכבת ייתכן שפרק הזמן יהיה גדול יותר.

בבית החולים נקטו בעבר בשיטה של ביות חלקי, במסגרתה האם נמצאת עם התינוק בחלק ניכר מהיום, אבל לא בכולו. המגמה השלטת כיום היא ביות מלא, המבוסס על כך שהתינוק יימצא צמוד לאימו הן ביום והן בלילה, מה שכמובן משפר את הקשר הראשוני שנוצר ביניהם.

סיורים והדרכות

אנשי בית החולים מעניקים סיוע והדרכות, הן קבוצתיות והן אישיות, בנושאים דוגמת הנקה (המדיניות בבית החולים היא קידום ההנקה הטבעית, שמשלימה את מדיניות הביות המלא), טיפול ביילוד, תזונה לתינוק, חיזוק רצפת האגן של האישה לאחר הלידה ועוד. הדרכות אלה ניתנות בשוטף על ידי צוות בית החולים, שכולל מעבר  למיילדות גם יועצות הנקה מוסמכות.

מי שמעוניין להתכונן ללידה מבעוד מועד יוכל להירשם לקורס הכנה ללידה, המועבר על ידי מיילדת או פיזיותרפיסטית וכולל שישה מפגשים שבועיים. הקורס מיועד לנשים החל מהשבוע ה-26 להריון שלהן, יחד עם בני זוגן. הוא עוסק בנושאים דוגמת השינויים שעובר גוף האישה במהלך הלידה, שלבי הלידה ותסמיניה, תפקידו של בן הזוג בלידה, הקלה על כאבים ולחצים לפני הלידה, הורות, הנקה ועוד. במסגרת הקורס נערך סיור בחדרי הלידה של סורוקה, אותו ניתן לעשות גם באופן עצמאי. סיור מהסוג הזה מצריך הרשמה מראש, אבל לא כרוך בתשלום.

פרטים ליצירת קשר

טלפונים: משרד מיון יולדות וחדר לידה: 08-6400413/4.

חדר לידה: 08-6400700.

יולדות א': 08-6400427 או 08-6400655.

יולדות ב': 08-6400860 או 08-6400763.

יולדות ג': 08-6400842.

יולדות ד': 08-6244698 או 08-6244697.

שעות ביקור: בסורוקה אוכפים את שעות הביקור, כאשר ניתן לבקר את היולדת בשעות 13:00-14:00 או 19:00-20:30. בן הזוג יכול לשהות ללא הגבלה עד השעה 23:00, אבל לא להישאר ללון בבית החולים.

כתובת: המרכז האוניברסיטאי סורוקה ממוקם בשדרות יצחק רגר 151, באר שבע. מיון וקבלת היולדות ומיון נשים נמצאים בקומת קרקע, ארבע מחלקות היולדות בקומה השנייה וחדרי הלידה בקומה השלישית.

בתי חולים נוספים באזור הדרום:

בית החולים ברזילי באשקלון

בית החולים יוספטל באילת

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן